Equip de FANALS: Anna, Mireia i Núria

El passat 17 de Juny, es va celebrar, coincidint amb el Dia Internacional del Ioga (21 de Juny), el Barcelona Yoga Day al Parc de l’estació del Nord, on durant tot el dia hi va haver Classes de Ioga, Meditació, Concerts i moltes d’altres activitats relacionades amb el món del Ioga i per als yoguis.

Aquest esdeveniment tan important per als yoguis de Barcelona, es defineix a si mateix com a “un esdeveniment de yoguis i per a yoguis”.

Milers de persones, més de 4.000, van venir a passar el dia al Parc i a gaudir, tant de les activitats, com de la mostra d’artesania i menjar vegà que s’oferia durant tot el dia.

IOGA és un sistema d’exercicis practicats per promoure el control de la ment i el cos.

UNIÓ, Pau, Harmonia, Col·laboració, Diversitat, AMOR, aquests són alguns dels conceptes i principis que regnen aquesta trobada des de els seus inicis.

Però anem a discernir QUÈ ÉS i a fer un xic d’HISTÒRIA sobre el IOGA.

Què és? Segons el diccionari, IOGA és un sistema d’exercicis practicats per promoure el control de la ment i el cos.

La paraula IOGA en Sànscrit (llengua clàssica de la Índia, d’on prové el Ioga), significa UNIÓ.

yoga-153436_1280

Per tant, podríem dir que el Ioga és una pràctica física per arribar a un estat espiritual, i estar equilibrats, units amb nosaltres mateixos. És allò que deien de “mente sana in corpore sano” (= ment sana en un cos sa).

Últimament sembla que el Ioga s’ha posat de moda i cada vegada té més adeptes, més “yoguis” que el practiquen i miren d’aprofundir en aquesta pràctica i estil de vida.

Un apunt, la primera edició del Yoga Day a Barcelona, sols va comptar amb la presència d’uns 10 estands i la participació d’un centenar de persones a tot estirar. La passada edició del BYD 2017 va ser tot un èxit de participació, i les xifres així ho confirmen: una assistència estimada de 3.000 visitants, centenars de participants a les 40 activitats programades en els espais de conferències, tallers, meditacions, ásanas i música; 60 estands, l’aportació de coneixements de 40 professors i artistes del sector, i el suport de més de 50 voluntaris, tot això sumat al valor afegit de ser un esdeveniment local, gratuït i obert a tothom, organitzat per voluntaris i sense ànim de lucre.

Mostra d’aquest augment és, també, que arreu del nostre barri, a poc a poc hi trobem més centres dedicats exclusivament a difondre aquesta pràctica mil·lenària….. i no només aquests, sinó també hi trobem una amplia gama d’espais relacionats amb la fisioteràpia, la psicologia i fins i tot algunes escoles que han optat per mostrar com els beneficis d’aquesta pràctica – reconeguts per la AGNU (Assemblea general de les Nacions Unides) i la OMS (Organització mundial de la salut) entre d’altres-, poden ajudar en cadascun dels seus àmbits a totes aquelles persones que el practiquen.

yogadaybarcelona

HISTÒRIA del YOGA DAY!

El 2011 va haver-hi una reunió de grans mestres del Ioga nivell mundial d’aquella època a la Índia (país on va néixer el Yoga), on es va decidir que el 21 de juny seria el Dia Mundial del Ioga.

Un any després, fruit d’aquella reunió a la Índia, en Gundicha Dass i el seu germà (que, per casualitats de la vida, estava en aquella reunió) es van animar a celebrar a Barcelona El Dia Internacional del Ioga a la nostra ciutat, juntament amb gent del món del ioga que el practicaven a Barcelona.

El Barcelona Yoga Day, es basa en una sèrie de conceptes afins a la filosofia i els valors del Ioga, que en totes i cadascuna de les seves edicions des de el 2012, continuen aportant valor a tot al que si fa i com es fa.

Gratuït, Sense ànim de lucre, Fet per yoguis, Col·laboratiu i Divers.

Com dèiem al principi, el Ioga, a part d’una pràctica física mil·lenària i mental, es considera també un estil de vida, una filosofia, on són molt importants una sèrie de principis que l’organització del BYD mostra amb totes i cadascuna de les accions proposades, entre ells, la no-violència, el respecte cap a tot i tothom i sobretot el prendre consciència d’un mateix i treballar tant per al benestar com per a la superació personal per a un bé comú.

 Ioga, a part d’una pràctica física mil·lenària i mental, es considera també un estil de vida, una filosofia

És per això que al BYD, hi ha una mostra important d’estands amb una fira d’artesania amb centenars de productes relacionats amb el ioga i amb el mode de vida saludable i ecològic que promou.

A Fanals Espai de Teràpies, aquests valors ens ressonen moltíssim, intentem plantar la llavor de tots ells, en cadascuna de les activitats i productes que oferim als nostres clients, sobretot en totes les nostres sessions setmanals de Ioga, Ioga en família i English Yoga Kids.

És per això que vàrem voler participar i donar a conèixer aquesta activitat a tothom, i en especial als petits de la casa, creiem que la manera d’entendre la vida i els beneficis que aporta a qui en practica s’han d’educar des de ben menuts, i com de tothom és ben sabut que els pares som el seu referent, que millor que compartir una estona plegats i practicar des del joc, el respecte i l’amor.

A FANALS teniu múltiples opcions per a practicar-lo, des de ben petits, sols o en família.

Ens va agradar tant l’experiència, va ser tanta l’energia que es va desprendre aquell dia i l’amor que es respirava, que l’any vinent hi tornem segur, US HI ESPEREM!!!