Redacció

Un any més aquest primer diumenge d’octubre s’ha dut a terme l’ofrena floral en homenatge al poeta i dramaturg andreuenc Ignasi Iglésias. Enguany a més, s’escau també el 90è aniversari de la seva mort i per aquet motiu s’han organitzat un seguit d’actes. Fins al die 31 es pot veure una exposició a la Biblioteca Ignasi Iglésias, i els dies 11 i 25 d’octubre dues conferències a l’auditori de Can Fabra. Finalment el dia 1 de desembre es farà un itinerari literari i històric pels carrers de Sant Andreu.

IMG_20181007_102147_745
Mes de 40 entitats de Sant Andreu es van aplegar en l’homenatge. Foto: Cap a Peus

En l’acte d’avui, prop de 40 entitats andreuenques han fet ofrena floral a la tomba del poeta. S’ha dut a terme una lectura de textos de Rovira i Virgili sobre Igansi Iglésias i un retrat que va fer el dramaturg andreuenc del seu amic el músic Enric Morera qui va musicar molts dels poemes d’Iglésias. Acte seguit l’arpista andreuenca Iris Mañá i la soprano Anna Farrés han fet un concert amb quatre poemes d’Iglesias musicats pel mestre Morera. Després dels parlaments d’autoritats i de membres del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias, l’Orfeó l’Eco de Catalunya ha tancat l’acte amb cançons d’Iglésias i el cant dels Segadors.

Lliurament a la Biblioteca Ignasi Iglésias

El passat dimecres dia 4, l’Associació de veïns de Sant Andreu va lliurar una còpia del pòster que el pintor andreuenc Joan Copons havia fet el 1976 com a contribució al Congrés de Cultura Catalana que es va celebrar aquell any.

641_lliurament pòster Igansi Igléasias

Un pòster on el motiu principal és la figura d’Ignasi Iglésias. Es va lliurar també una còpia a la Fundació Congrés de Cultura Catalana. A l’acte hi van assistir Gemma Domingo directora de la Biblioteca Ignasi Iglésias, Miquel Strubell i Trueta, president de la Fundació Congrés de Cultura Catalana, Jaume Copons, fill de l’autor del pòster i també David Royo, antic coordinador del Cap a Peus que va ser qui va trobar els pòsters després de passar 42 anys amagats.