Per Alba Cabrera

Passejar pels carrers del poble el dimarts 30 d’octubre significava trobar molts comerços amb un cartell de dos escuts barrats i una frase: “De tu a tu”. I així és com van desenvolupar el partit dels quadribarrats contra l’Atlético de Madrid a un Narcís Sala quasi ple de gol a gol sota una pluja fulminant i els balcons dels edificis que envolten l’estadi recollint també la resta d’aficionats que van poder viure el partit i ser-ne igualment protagonistes d’un resultat que no va sentenciar l’eliminatòria (0-1).

642_Foto 2 UESA Adrià Giménez
Equip titular de la UESA contra l’Atlético de Madrid. Foto: Adrià Giménez

Equip titular de la UESA contra l’Atlético de Madrid. Foto: Adrià Giménez

Les ganes d’un poble de tornar a fer història 5 anys després davant un equip europeu com és l’Atleti van ser el reflex de la predisposició física i mental que van mostrar els jugadors locals a la gespa. La pressió andreuenca va collar des del minut 0 els matalassers, que jugaven sense les grans estrelles i amb Simeone a les grades. El Monoburgos dirigia la banqueta rival al costat de la del míster Mikel Azparren, venint de fumar-se una cigarreta al costat del vestuari blanc-i-vermell amb nerviosisme. S’intuïa un partit difícil i ho va encertar. Només el travesser va negar l’empat als andreuencs, que van lluitar fins a la darrera pilota per defensar l’esperança del colom blanc que presideix la bandera del nostre poble i part de l’escut de les seves samarretes.

642_Foto1 UESA Atletico_Adrià Giménez
Els andreuencs, que van lluitar fins a la darrera pilota. Foto: Adrià Giménez

Un encontre que no va deixar indiferent a ningú. El Sant Andreu feia història a l’alçada dels grans, donant la cara. I encara hi és a temps. Per això, tot i la derrota per la mínima, Azparren comentava a aquesta publicació en finalitzar el primer assalt al fortí una nit més del Narcís Sala que “l’objectiu en arribar al Wanda Metropolitano és competir. Seguirem amb el mateix discurs futbolístic que el que hem mostrat a casa, no volem renunciar a res. La nostra idea és tornar a tenir la pilota sempre que puguem i quan no sigui així, intentar portar-los on volem que es porti el joc perquè això ens fa menys mal. Serà difícil perquè ells al seu camp aniran més a pel partit des de l’inici, però hem fet una bona feina a casa i queden molts dies per pensar en Madrid”.

“Haver aconseguit aquesta classificació ens dóna confiança en la nostra lliga per valorar el que fem com a grup, com a equip i com a poble perquè al final, sense aquest entorn, no seríem el que som. Estem molt contents de tota la il·lusió que hi ha hagut en aquest pre-partit i entenc que aquesta il·lusió continuarà veient el que hem fet al Narcís Sala i esperant el pròxim partit”, conclou Azparren mentre la UESA continua fent història.

Anuncis