Entrevista Manuel Camino, president de l’Unió Esportiva Sant Andreu.

Per Gerard Álvarez

CaP: Com va viure el partit d’anada al Narcís Sala contra l’Altético de Madrid?

MC: “Vam obtenir un bon resultat tenint en compte que teníem davant a tot un primera de Champions. Malgrat això, vam poder empatar el partit amb una gran segona part per part dels nostres jugadors”.

santandreucalahorra-GerardAlvarez
Presentació dels equips abans del partit. Foto: Alba Cabrera

CaP: El Narcís Sala va presentar la cara de les grans ocasions, què significa per Manuel Camino l’afició del Sant Andreu?

MC: “L’afició un cop més va donar la imatge del que és el Sant Andreu i el poble de Sant Andreu. Nosaltres, a part de ser un club de futbol, també volem estar molt vinculats a Sant Andreu, ja sigui amb actes esportius o socials, l’afició representa aquest gran sentiment, pel futbol i també pel poble”.

CaP: El Sant Andreu ha estat dels privilegiats a jugar aquesta fase contra els millors, quina ha estat la clau per arribar fins aquí?

MC: “Un dels objectius de la temporada era arribar a aquesta ronda, pels jugadors i també per l’afició. Malgrat aconseguir-ho, mentre la competició a partir d’aquesta ronda sigui a doble partit serà molt complicat que els equips “modestos” puguem avançar més a la copa”.

642_UESAvsAtletico
Cartell del partit de la UE Sant ANdreu contra l’Atlético de Madrid. UESA

CaP:Aquest equip és capaç de guanyar al Wanda Metropolitano?

MC: “Ho donarem tot perquè així sigui, volem competir i és tot un premi pels jugadors i els aficionats jugar al Wanda”.

CaP: Què significa pel Sant Andreu haver arribat fins aquí?

MC: “Som l’únic equip de tercera que ha arribat fins aquí, amb això ja podem dir que hem fet història, hem arribat a aquesta ronda dos cops en cinc anys”.

CaP: En clau de lliga, veient com juga l’equip, creu que és un equip aspirant a l’ascens a 2ª B?

MC: ”Teníem dos objectius, primer era jugar la copa contra un gran, el segon és jugar el playoff i intentar guanyar la lliga. Als anteriors playoff va haver-hi un penal i expulsió, és estrany que sempre ens passin coses als playoff”.

CaP: Ha estat clau per aconseguir arribar a aquesta fase de copa i estar a tocar del playoff d’ascens el bon nivell i compenetració que té l’equip…

MC: “Si, la copa del rei ens ha passat factura, molts partits seguits, tot i això l’equip ha mantingut el nivell i intentarem seguir amb el bon ritme, estem obligats a guanyar”.

CaP: Que preferiria, eliminar a l’Atlético i passar de ronda a la copa o ascendir a 2ª B?

MC: “Prefereixo les dues coses. Hem gaudit molt a tercera, per l’afició ha estat molt còmode desplaçar-se. Malgrat això, pensem que la segona B no hauria d’existir, no és gens fàcil mantenir aquella categoria amb tota la despesa que comporta, en canvi, la segona A és molt més factible, més recursos i repercussió. Passar de ronda a la copa seria una injecció molt important de recursos i estaríem més preparats per ascendir, per tant, prefereixo passar de ronda i també ascendir”.