Un any més s’ha deixat de banda la necessària posada al dia de la xarxa tradicional de Rodalies

Aquest any la construcció dels ascensors (que massa sovint estan fora de servei) no treuen vigència a la reivindicació per a desencallar la construcció de l’estació.  Un cop més, i ja van quatre anys hi tornem, i ja no volem solucions parcials, ara cal que s’acabin les obres definitivament, cal doncs un projecte complet per l’estació de Sant Andreu Comtal.

Encadenada 2018
Un any més l’AVV va reclamar que s’acabin les obres del l’estació de Sant Andreu Comtal. Foto: Andreu Carrascal

L’any passat ens fèiem ressò que la desatenció d’aquesta estació no és un cas puntual i va més enllà. El govern central ha prioritzat un model d’alta velocitat, que encara avui es posa en dubte. La demanda real que tenia i els percentatges d’ocupació que té no justifiquen les actuals inversions, mentre que ha menystingut el sistema de mobilitat de proximitat de tota una conurbació metropolitana.

Fa dos anys lamentàvem que la desatenció de l’estació, els accessos limitats i limitadors, les incomoditats vergonyoses, els serveis indignes, les normatives de seguretat inexistents… Tot plegat fa una metàfora de totes les crisis de representativitat i legitimitat de les institucions polítiques avui.

Com diu el manifest de l’associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar, necessitem que es diguin a terme les obres de l’estació per posar fi a questa situació, i així finalment:

-Per deixar de suportar el soroll dels trens que passen a celobert.

-Per deixar d’esperar el tren a la intempèrie.

-Per deixar de viure al costat d’unes obres abandonades que provoquen inseguretat.

-Per poder treure les tanques que empresonen el veïnat dels carrers Andana de l’estació i Josep Soldevila.

-Per poder gaudir del parc que ha de servir per unir Sant Andreu amb els barris de Bon Pastor i La Verneda.

Encadenada 2018

Anuncis