Les obres s’aturen i es retiren eines, tanques i màquines durant les festes

Aquest any el Nadal serà ben especial al carrer Gran de Sant Andreu.  Veïns i comerços respiren més tranquils pel compromís d’Ajuntament i l’empresa responsable de les obres de deixar el carrer lliure de tanques i material d’obra a partir del 15 de desembre. Passades les festes es reprendrien el treballs. Per bé que inicialment la parada d’obres estava prevista que arribés també per la Festa Major, hi ha hagut diversos inconvenients que han allargat les obres. Hi ha hagut complicacions a l’hora de fer els treballs al subsol que s’han sumat a una tardor especialment plujosa ha fet endarrerir els terminis d’obra, que ja portaven retard degut a una manca de planificació i de coordinació dels treballs.

643_Carrer Gran Nadal
Malgrat les obres, durant les festes el carrer Gran estarà apunt per Nadal. Foto: Ville Lahdenvuo

Parlem amb Pròsper Puig, president de L’Eix Comercial de Sant Andreu per saber de primera mà com es prepara aquesta campanya de Nadal; “Serà un Nadal atípic, mirarem de tenir el carrer Gran com sempre però caldrà canviar l’animació del carrer. Ara però, estem molt pendents de poder posar els llums de Nadal tan aviat com puguem” ( finalment al primer tram de rambla Fabra i Puig fins a Sòcrates, els llums es van  poder obrir el dia 22 com a la resta de la ciutat) en aquest sentit ens remarca que “hi ha botigues per les que el Nadal és essencial i cal doncs que estigui tot a punt”.

Tanmateix, enguany no serà possible veure el trenet que circulava pel carrer Gran, però si que es mantindrà l’animació amb els Pastorets pel carrer i la Haima dels patges reials i en substitució del trenet, des de l’Eix, preparen una activitat sorpresa adaptada per poder passar pel carrer. Pel que fa a la cavalcada de reis, no es planeja un altre escenari que el recorregut pel carrer Gran, ja que també continua cap a la Sagrera.

Referint-se a les obres estrictament en Pròsper comenta que “aquesta parada servirà perquè tots puguem provar el carrer, valorar com ha quedat i serà una oportunitat per saber què funciona i què no funciona i millorar aquells aspectes que no hagin quedat prou bé”.

Una cop passin les obres, ens quedarà un carrer pacificat, com explicàvem al Cap a Peus del passat gener, aquestes intervencions ens remeten a la idea que  planificació urbanística ha de conjugar i equilibrar la mobilitat de les persones, el creixement econòmic i el respecte amb el medi ambient i tot plegat garantint una bona qualitat de vida als ciutadans.