Mobilitzem-nos perquè la cultura repressiva no s’aturarà si acotem el cap.

651_imatge manifest diada

La Diada a Catalunya és i serà reivindicativa. És conseqüència de la nostra Història. I si combinem reivindicació i fets històrics, l’1 d’octubre de 2017 brilla amb llum pròpia. En el manifest d’aquest any, des de l’Associació volem insistir en el llegat d’aquell referèndum i el camí que veiem cap al futur.

El procés que va culminar amb les urnes encara no fa dos anys, ha sigut clarament beneficiós per a Catalunya. Contràriament al que molts podríem creure, els grans beneficiaris del procés som tant els catalans que van recolzar el referèndum com els que es van quedar a casa, tots en conjunt.

Aquests últims han descobert que tenen moltes veïnes, amics i familiars que estan disposats a organitzar-se, a dedicar temps i presència personal per aconseguir un futur millor per a tots. Discrepen en el mètode, però l’objectiu és comú. No van viure l’1 d’octubre com a propi, però poden sentir-se orgullosos de viure envoltats de ciutadans actius, motivats i profundament democràtics, que és una garantia de progrés social i econòmic a mig i llarg termini. Estan més convidats que mai a sumar-se a lluita pel bé comú, des de les seves posicions ideològiques.

D’altra banda, els catalans que van recolzar o defensar les urnes, han descobert l’enorme poder d’actuar amb unitat, la capacitat d’empènyer els partits polítics i la dignitat de la lluita pacífica, admirada per molts ciutadans d’Europa i del món. Moltes persones han madurat políticament. Catalunya ha deixat de ser l’oasi somniat pels immobilistes. Catalunya és ara més reivindicativa que mai. I ho seguirà essent perquè els motius que van portar a tanta gent a mobilitzar-se segueixen encara ben vigents.

Reivindiquem i mobilitzem-nos perquè, si no ho fem, correm el perill d’acostumar-nos a la repressió, de trobar normal el càstig, la presó i l’exili. I no tenen res de normal!

Reivindiquem i mobilitzem-nos perquè els que tenen cultura repressiva no s’aturaran si acotem el cap. Seguiran fins al final. S’han de cansar ells abans que nosaltres.

Reivindiquem i mobilitzem-nos cadascú fins on pugui o vulgui, amb manifestacions com la de la Diada, aturades, banderes, llaços, xapes i donant suport a les entitats.

Des de l’Associació sabem per experiència que amb unitat d’acció aconseguim beneficis per al barri, com el nou carrer Gran recent estrenat. Per això també reclamem unitat política i consensos estratègics a Catalunya, perquè els reptes del país ho requereixen.

Acabem amb un record especial per la Carme, la Dolors, els tres Jordis, l’Oriol, el Joaquim, el Raül i el Josep que són a la presó i no hi haurien de ser. I pel Carles, la Meritxell, la Clara, l’Anna, la Marta, l’Antoni i el Lluís que són a l’exili i no hi haurien de ser. LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS!

Visca Sant Andreu de Palomar!  Visca Catalunya, lliure de decidir el seu futur

11 de setembre de 2019