Per J.J. Aymerich

Sota les ordres del nou entrenador, Juan Carlos Sanchón, l’equip masculí de waterpolo del Club Natació Sant Andreu ja s’ha posat a caminar. El canvi de responsable (Dani Ballart no va renovar el contracte i ha marxat a dirigir l’actual campió d’Egipte), ha portat també una profunda renovació de la plantilla. Entre les baixes més destacades cal citar la del capità, Èrik Brugué, que ha decidit provar l’aventura de la lliga holandesa. L’internacional francès Mathieu Peisson també ha tornat al seu país, mentre que la resta de jugadors foranis també han fet les maletes: Kjed Veenhuis, després de dues temporades, també torna a la lliga holandesa, mentre que l’àrab Bader Nasser provarà sort a Grècia i el rus Vladislav Egorov torna al seu país després d’un any.

652_foto waterpolo
El Sant Andreu amb el títol obtingut a Portugal / CNSA

A aquests noms cal sumar els de Joan Coloma, que marxa a la lliga universitària dels Estats Units, i la del jove Òscar Asensio, que un any després de la seva arribada fitxa pel Sabadell. Els joves Nico Sanchón i Gabi Carrasco marxen cedits a l’Horta. Així les coses, la capitania de l’equip resta a mans del veterà Ricardo Gracia, format a la casa i que mantindrà l’essència andreuenca. A la porteria seguirà un any més el brasiler Joao Coimbra, mentre que Mario Tenorio, Roger Echevarría i Niko Paul seguiran formant part de la columna vertebral de l’equip. En el capítol d’arribades destaca el retorn de Yago Bofill, que després de passar pel Mediterrani i pel Catalunya tindrà de nou un casquet a la Pere Serrat. També destaca l’arribada de l’internacional Javi Bustos, provinent del Sabadell, mentre que la quota estrangera serà formada per l’argentí Carlos Camnasio, provinent del seu país, i del nordamericà Joshua Stilling, que arriba de Nova York. La plantilla es completa amb un bon grapat de joves, d’entre els quals alguns també arriben d’altres clubs: el porter David Weiland (Atlètic-Barceloneta) i els atacants Adrián Magrina (Echeyde de Tenerife) i Tizziano Conti i Óscar Montes (Barcelona). La resta, productes de la casa, alguns dels quals l’any passat ja van arribar a debutar amb l’equip: Àlex Mèrida, Lucas Nieto, Sergi Barreda, Miguel Ángel Suárez, Pau Buenafuente i Sergi Rojas.

La pretemporada de l’equip ha permès sumar dos títols en dos tornejos de preparació que han deixat bones sensacions. El primer d’ells a Portugal, al Cidade do Porto, amb victòries contra el Fluvial Portuense (8-16), Stade de Reims, de França (11-10), i Rubí (11-19). Posteriorment, èxit també en la Gabon Kopa a Leioa (País Basc), guanyant contra el Rubí (15-6), l’Askartza local (7-16), i Navarra (17-7). Pel que fa a la competició oficial, a pocs dies de començar la lliga nacional de Divisió d’Honor, l’equip ha pres part de la Copa Catalunya, en que es va veure clarament superat pel Terrassa, equip que aquest any jugarà la lliga europea. L’eliminatòria, jugada a la Pere Serrat a partit únic, es va resoldre amb un clar 5-16.