Per Míriam Pérez

L’editorial andreuenca Triangular Edicions tindrà un mes de novembre molt atrafegat, i és que, just en plena Festa Major, presenten dos nous llibres vinculats a Sant Andreu.

El dissabte 23 de novembre a la llibreria La Tribu (Pons i Gallarza, 30) veurà la llum Una amistat corrompuda, de Xavier Rigall. L’acte comptarà amb la presència de Mercedes Vidal, andreuenca i ex-regidora d’Horta Guinardò, que protagonitzarà una conversa amb l’autor.

653_llibres_1Una amistat corrompuda és una trepidant història on es barregen la corrupció política, el sexe, l’amor, les infidelitats, els assassinats i la traïció. El protagonista, en Martí, és el que en podríem dir un fracassat: als quaranta anys té una feina que no li agrada amb un cap que li fa la punyeta tant com pot, no té cap relació sentimental ni vol recordar les que ha tingut i viu amb la seva mare al mateix pis on va néixer. La seva timidesa sempre li ha impedit qualsevol progrés a la vida. Per contra, el seu únic amic Valerià és ric, famós i amb una dona bonica i encisadora. Fa un any que ha estat elegit alcalde de Girona per un petit partit d’esquerres. Un dia casualment en Martí descobreix que en Valerià té una llibreta que sembla que pot contenir alguna dada escandalosa i, ociós i curiós, decideix que ho ha d’esbrinar. Al mateix temps observa com la Xantal, la dona del seu amic, de qui en Martí està enamorat en secret de fa anys, mostra un cert interès per ell.  Després d’alguns intents infructuosos aconsegueix llegir el contingut de la llibreta i això capgirarà tota la seva vida. I la vida de la Xantal.

Xavier Rigall (Girona, 1968) va estudiar Ciències Econòmiques. Va treballar alguns mesos a una entitat financera que va acabar abandonant i ara imparteix classes de formació i orientació laboral a estudiants de Formació Professional d’Olot. Ha escrit la seva primera novel·la als cinquanta anys perquè, com ell mateix reconeix, un llibre només s’ha d’escriure quan es té alguna cosa a dir.

El divendres 29 de novembre, com a acte de la Festa Major, Triangular Edicions presentarà Les vides blaves, també a la llibreria La Tribu, amb la presència de l’autora, Alba Fernández Pous i de Marta Esteve, directora de la fundació Carulla, entitat que promou la llengua, la cultura i els valors de la societat catalana.

653_llibres_2Les vides blaves és la història de qualsevol de nosaltres passada al paper: aquell secret que no has dit a ningú, aquell record que vius d´amagat, aquella tristesa que ens entossudim a foragitar de les nostres vides. Un conte de rerefons, i un poble amb un pont que duu al mar, on les vivències més íntimes dels personatges acaben retrobant-se i abraçant-se.

Alba Fernández Pous va néixer el 1978 a Sant Andreu. És Diplomada en Educació Social per la UAB, i Màster en Conflictologia Especialitat en Mediació Familiar i Educativa per la UOC. Col·labora a nivell particular amb entitats i mitjans de comunicació.

Triangular Edicions és la primera editorial andreuenca independent de pensament crític i de proximitat, que va néixer al novembre de 2018. Fins ara ha publicat Palestina en blanc i negre, de Muhammad Sabaaneh, Miraràs al Món de l’andreuenca Mar Vallecillos, i el passat mes de setembre va presentar a Feminicidi, de Carme Adán.