Des de fa aproximadament 3 mesos, un grup de veïns i veïnes auto organitzats van decidir tallar la Meridiana a l’alçada de Fabra i Puig dilluns 14-O, quan es va publicar la sentencia del ‘procés’ “com a reivindicació i protesta davant la desproporcionalitat de la repressió que atempta contra els drets de tot un poble”. A partir d’aquell dia, ho han fet cada dia:

“El veïnat que ens organitzem i concentrem com a Meridiana Resisteix, ens trobem a Fabra i Puig amb Meridiana perquè és una de les entrades a Barcelona, de manera que el tall té afectació. A més, és un punt accessible, visible i de pas, tant pel veïnat de la zona, com persones d’altres punts del territori que venen regularment a donar suport i contribuir a la mobilització permanent que representa el tall.

meridiana resisteix
Des del passat 14 d’octubre es fa el tall a la Meridiana amb Fabra i Puig/ Foto:

Meridiana Resisteix som un grup de veïnat apartidista amb procedències i experiències diverses de reivindicació. Apostem perquè tota l’activitat que fem sigui sota el paraigües de Meridiana Resisteix, que és el que ens uneix. Creiem en l’autoorganització veïnal i per tant, els grups i entitats que ho vulguin, poden donar suport dins el marc de ser conscients i respectar que les decisions es prenen els diumenges en assemblea que s’organitza al tall mateix”.

El col·lectiu explica que simpatitzem amb altres mobilitzacions contra la repressió i el feixisme i a favor de l’autodeterminació del poble català, siguin convocades pel Tsunami, CDR’s, el Pícnic o grups de suport i defensen que “mantenir-nos fermes dia a dia és una forma de contribuir a la causa que ens uneix amb la resta de mobilitzacions. Per això no defallim i fem el tall cada vespre, animem a tothom a que vingui perquè la lluita de Meridiana és la mateixa que ens lliga a l’1-O i a rebutjar totes les opressions”.

Des del mes passat, el tall està notificat per l’ANC, una decisió que es va prendre en una votació i que està sent molt controvertida. Sigui com sigui, Meridiana Resisteix afirma que rebutgen tot el que sigui partidista o vulgui treure rèdit particular, ja que diuen que la seva fermesa no és mèrit de ningú més que del veïnat autoorganitzat.

Pel que fa a les persones contràries a l’acció de Meridiana Resisteix, ells i elles adverteixen que graven “totes les agressions de vehicles que no respecten el tall i atempten la seguretat de les companyes. Així mateix dialoguem i expliquem la situació a tothom que s’altera en topar-se amb el tall. Hi ha rutes alternatives, just per això és devia el trànsit i és important que tot el veïnat conegui el tall i els seus horaris”, expliquen. Però, si bé és cert, hi ha veïns i veïnes dels carrers propers que tornen a casa amb el seu cotxe i es troben amb moltes dificultats i pèrdues de temps dia rere dia per poder arribar als seus pàrquings i demanen una solució alternativa al tall o una millor gestió per part de la guàrdia urbana.

“Gran part del veïnat de Meridiana Resisteix apostem per la independència de Catalunya, però la qüestió de fons és la defensa dels drets i de les llibertats. L’important és que hi som i què hi venim sent amb constància. Tot això ja ho tenim guanyat. Hi serem fins que calgui, som un moviment de carrer i ens mantindrem fermes davant els diferents escenaris, no abandonarem el carrer mentre hi hagi persones represaliades per la defensa i mobilització en favor de l’autodeterminació del poble català. Defensem un exercici ple de la democràcia i per això l’exercim l’autoorganització i decidim de forma assembleària i participativa”, conclouen a Meridiana Resisteix.

Alba Cabrera