Com bé sabem, els mesos de gener i febrer són dels més freds de l’any però a nivell futbolístic segurament són dels mesos més trepidants per veure futbol català.

Després de la victòria que us vam explicar en l’anterior número al derbi davant de l’Europa, el Sant Andreu ha anat aconseguint bons resultats, deixant de banda l’ensopegada a Vilassar, els d’Azparren segueixen en posicions de playoff bregant per la tercera plaça, justament, amb l’Europa.

Sembla que aquells dubtes que deixava l’equip, a nivell d’intensitat i ganes quan començaven els partits s’han solucionat. Els quadribarrats porten jugant molt bé els últims partits, fins i tot en l’ensopegada amb el Vilassar l’afició (que un cop més va omplir les grades visitants) va sortir contenta amb el joc mostrat pel seu equip.

656_foto futbol
El Figueres va venir a Sant Andreu convençut d’emportar-se els punts/ GERARD ÀLVAREZ

El joc és més vistós, hi ha més oportunitats i sobretot ja no es va a remolc en els últims instants dels partits quan l’equip veu que ha de treure els punts com sigui.

L’exemple de tot això el tenim en el trepidant partit que es va viure al Narcís Sala davant del Figueres. Un Figueres que va venir a Sant Andreu convençut d’emportar-se els punts. Després que els de Mikel Azparren s’avancessin dues vegades al marcador, els empordanesos van empatar el partit. Els dos equips van delectar l’afició del Narcís Sala amb una lluita trepidant que es va decantar al minut 90 amb un d’aquells gols que queden per a tota la història. Ton Alcover va engaltar una pilota des de gairebé el mig del camp i va fer el gol de l’any fent embogir l’estadi (i els periodistes).

El gol de Ton Alcover va donar tres punts importantíssims per seguir en la lluita dels playoffs i no perdre pistonada quan encara queden mesos de competició.

Un dels destacats també va ser el jove Sergi Serrano, que cada cop va agafant més protagonisme en l’esquema de Mikel Azparren, sens dubte, un dels jugadors que està donant millor rendiment aquesta temporada i més està agradant a l’afició.

La nota negativa d’aquell partit la tenim en forma de lesió. Un dels fitxatges d’aquest gener, el davanter Sergi Moreno, va caure lesionat i va haver ser substituït. A hores d’ara, al tancament d’aquesta edició encara no tenim constància de la gravetat de la lesió.

La importància de mantenir aquesta empenta tan de resultats com de joc mostrat en aquestes últimes jornades serà clau per a que el Sant Andreu arribi a finals de temporada amb opcions a aconseguir els objectius.

Veurem si en els propers partits continua aquesta bona ratxa de joc i resultats i el Sant Andreu segueix en la lluita pel desitjat playoff d’ascens a segona B, principal objectiu de la temporada.

Gerard Àlvarez