BAR IBERIA: La cuina georgiana i autòctona es fusionen en un nou restaurant andreuenc


La Vanessa ens ha confessat que es va enamorar de Barcelona des de la primera vegada que va venir de vacances anys enrere i la Kate també ja fa temps que viu a Sant Andreu amb la seva família.

Per això, fa aproximadament uns vuit mesos, les dues van decidir agafar el local de La Rambla on hi havia existit durant molts anys la Pastisseria Mas i el van capgirar de daltabaix per crear un restaurant de menjar casolà que pogués ser una barreja de tot el que elles estimen: la tranquil·litat i frescor de la cuina ibèrica, centrant-se en les tradicions de Geòrgia i de Catalunya. D’aquí, va néixer el Bar Ibèria, anomenat així per recordar que fa anys tots érem d’un mateix poble, els ibers.

Durant la setmana, serveixen els esmorzars, menú de migdies diari i sopars, cada dia diferent perquè ho cuinen elles tot el mateix dia.

Durant la setmana, serveixen els esmorzars, menú de migdies diari i sopars, cada dia diferent perquè ho cuinen elles tot el mateix dia. I els caps de setmana cal reservar perquè venen grups més grans, sobretot a l’hora de sopar, i omplen el local fins que tanquen després de les copes. A més, també ja han fet alguna celebració particular al saló de darrere del local, que és molt més ampli del que sembla des del carrer.

bar iberia collage copy

Tot i que passen la major part del seu dia dins el local atenent personalment a la clientela, la Vanessa i la Kate se senten molt satisfetes de la bona acollida que han tingut en tan pocs mesos i de tenir tanta feina.

Reconeixen que la ubicació que tenen és ideal i que encara els agradaria poder donar-se a conèixer més entre els andreuencs i andreuenques per trencar la por a provar allò que sembla tan diferent i alhora no ho és tant. De fet, ens comenten que la cultura georgiana s’assembla molt a la cultura més mediterrània de tenir més calma i caliu humà en la rutina, a més que els encanten les festes i xerrar.

Les seves dues propietàries han començat aquest projecte amb molta il·lusió, buscant oferir un local que serveix des dels esmorzars fins a la copa de final del dia i amb un ambient que concordés amb la seva personalitat: càlida i familiar. En menys d’un any, el Bar Ibèria ha aconseguit fidelitzar clients tan diversos com els veïns i veïnes de l’edifici de sobre a prendre una tapa i una canya, a georgians i altres habitants de l’antiga unió soviètica que venen expressament al poble per gaudir del menjar acabat de fer amb un toc de les seves arrels culturals.

Us atreviu a provar-ho? Us agradarà!