Joan Küderling i García, excursionista

El 5 de maig, arran d’una greu malaltia, ens deixava Joan Kuderling i García, el soci més antic de l’Agrupació Excursionista Muntanya.Nascut a Sant Andreu de Palomar el 27 de desembre de 1930, fill de qui fou president de l’Agrupació Excursionista Muntanya tot just acabada la Guerra Civil Ernest Küderling  –qui aconseguí salvar l’entitat de caure en mans dels falangistes. Els Küderling són una nissaga d’origen alemany. Comercial de material de construcció, motiu pel qual havia de fer sovint viatges per arreu del país.

658_foto Kürderling 2015
Peu de foto: Joan Küderling en el moment de rebre la insígnia d’or pels seus 75 anys de soci de l’Agrupació Excursionista Muntanya de mans de l’expresidenta Carme Hernàndez. Foto Marta Pons i Pons.

Va ser el primer associat en rebre la insígnia d’or i brillants, en reconeixement dels 75 anys de permanència en l’entitat excursionista. El guardó li fou lliurat durant el sopar de l’AEM de la Festa Major de Sant Andreu de Palomar de 2015.  Darrerament col·laborava amb els arxivers de l’Agrupació datant i classificant les imatges i documents de l’arxiu. Persona de tracte afable i obert, solia participar en les activitats de senderisme que organitzada l’entitat. Practicava la natació a nivell amateur. Segons nota necrològica de l’entitat per excel·lència del muntanyisme andreuenc: “Quan puguem anar a la muntanya i siguem en un cim ben alt, tornarem a estar més a prop d’ell”. Des de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar expressem el nostre condol a la seva esposa Ramona i als seus familiars  i amics així com  a l’Agrupació Excursionista Muntanya.

En memòria de Maria José Guasch i Castany

Maria José Guasch i CastanyHi ha morts que dolen molt, ja que esdevenen pèrdues irreparables. El dia 6 de juny ens deixava arran d’una greu malaltia Maria José Guasch i Castany, persona vital, ferma i amb una energia que s’encomanava. Nascuda a Sant Andreu de Palomar el 1952, va viure en el seu poble acompanyada de les seves filles Mar i Blanca. Filla d’Antoni Guasch i Carreté, expresident de la Unió Esportiva Sant Andreu i de la Federació Catalana de Futbol.  Vinculada professionalment al Departament d’Universitat i Recerca de la Generalitat de Catalunya i militant de la secció local de CDC de Sant Andreu.  Voluntària del Rebost d’Aliments. Qui escriu aquestes ratlles hi va tenir més d’una conversa agradable i a voltes vaig rebre un bon consell per part d’ella. Rebi la família, amics i amigues el condol per part de l’Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar.

Pau Vinyes i Roig

Ramon Auset, restaurador

També, durant els primers dies de maig ens ha deixat en Ramon Auset, qui amb el seu germà regentaven l’històric restaurant can Ramon del carrer Gran de Sant Andreu. A can Ramon s’hi van celebrar àpats de casaments, comunions i efemèrides de tot tipus com els sopars d’aniversaris de l’Esplai Sant Pacià o menges de partits polítics; fins i tot calçotades. L’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar hi acostumava a celebrar els sopars de commemoratius de la festa major on es lliuraven les plaques de socis i sòcies d’honor. Des de l’entitat veïnal expressem el nostre més profund condol a familiars i amics.

Galdric de Rocabruna