Com per tots és sabut, el Covid-19 ha colpejat les nostres vides en tots els aspectes. Problemes de feina, ERTOs que no arriben a ser cobrats, familiars afectats pel Coronavirus… Una situació que ha canviat les nostres vides en tots els aspectes, i en els eSports no és diferent. Ben mirat, si que ha estat diferent. El sector dels eSports ha estat l’únic gairebé que ha sortit mitjanament beneficiat del confinament d’aquests últims mesos. Les hores lliures a casa sense gaire cosa a fer han provocat un augment dels jugadors en torneigs, lligues i d’altres modes de competició.

IMG-20200612-WA0018
Foto: UESA

A mode d’introducció està prou clar el missatge, però com ha afectat això a Sant Andreu? Bé, com ja vaig escriure mesos enrere, el futur de la UESA eSports era força incert ( amb una temporada de descans pel mig inclús). Poc abans de començar el confinament, Gerard Álvarez va agafar el timó de la secció per tornar-li a donar una empenta que realment era necessària. És una de les poques persones que sabria donar-li de nou color a una secció que, encara que sembli mentida, és el futur. I, a nivell personal, és bon amic meu, seguidor de la UESA des de ben petit i un molt bon porter en el joc.

També s’ha produït un fenomen que ha donat si cap més impuls al mode del 11vs11 de fifa. La plataforma Footers, on es poden seguir habitualment tots els partits de la Unió Esportiva, va decidir organitzar una prova pilot amb un torneig on els equips oficials competien durant algunes setmanes. La presència de casters de la plataforma, la visualització que es feia dels partits, les entrevistes als capitans y la gran difusió que es va fer a les xarxes socials va ser aire fresc per la comunitat. De fet, sense anar més lluny, l’ equip de Gerard Àlvarez va ser capaç de derrotar a l’equip que representa al programa televisiu El Chiringuito, un dels millors equips de tot l’estat.

Durant el confinament, aprofitant que ha estat llarg i dur, s’ha disputat una temporada tant de VFO com de ION i CPVL. Els resultats han estat mitjanament bons, més tenint en compte com són de dures les primeres temporades. A VFO l’equip transita per la mitja taula, a CPVL s’ha fet un gran paper lluitant per play-off fins al final i a ION també s’està competint per les places més altes de la classificació. Com a temporada de presa de contacte, els resultats són força bons. També cal destacar molt positivament el pas endavant que ha donat el club envers aquesta secció. En la mateixa renovació de la pàgina web té secció pròpia i la visualització en xarxes socials ha millorat molt. Aquesta petita empenta segur que encoratja encara més a l’ equip i atrau jugadors encara d’un nivell més alt.

Com es pot demostrar, almenys un sector ha sortit beneficiat de la desgràcia que ens ha tocat viure a tots plegats i, voldria aprofitar aquestes últimes línies per demanar precaució. Això acabarà si tots seguim sent responsables, cuidant-nos mútuament i gaudint de cada moment. I conèixer el món dels eSports, que és molt més que pitjar quatre botons en un ordinador o un comandament, és una bona manera de fer-ho.

David Albizu