Com tots i tothom, la UE Sant Andreu ha estat confinada degut a la pandèmia de la COVID-19. Jugadors, entrenadors, futbol base, empleats, directius… tots han estat gairebé tres mesos de 0 activitat esportiva en un terreny de joc. La preparació del primer equip ha estat compensada amb exercicis individuals del mateix cos tècnic, que ha anat supervisant l’estat dels jugadors durant aquests mesos.

Afició
Foto UESA

Durant aquest temps, hem vist com el Sant Andreu passava, de manera totalment injusta i per decisió federativa, de la tercera plaça que ocupava per mèrits pròpiament esportius a la quarta, per causa d’una irregularitat propiciada per la FCF, que en el seu dia va treure una sanció a Josu, tenint en compte que ja complia sanció d’acumulació de targetes en el partit davant del desaparegut Reus Deportiu. Josu va acabar jugant davant la Pobla de Mafumet amb victòria andreuenca, resultat que ha estat impugnat per l’equip tarragoní i acceptat per la RFEF.

Amb aquests fets, els de Mikel Azparren han passat a ocupar la 4a posició, i això fa que els playoff (com va dictar la RFEF donant la temporada per acabada a causa de la pandèmia), jugaran davant l’equip que anava líder quan es van suspendre les competicions esportives, l’Hospitalet.

El club, indignat per aquesta resolució interessada i injusta, va interposar una reclamació que ha estat desestimada. Si això ja no fos suficient, la RFEF va sentenciar que l’Europa, passés a ser tercer, malgrat que l’average era a favor dels andreuencs després de la victòria del Sant Andreu per 0 a 2 al Nou Sardenya. Una decisió totalment incomprensible tenint en compte que en altres grups de tercera sí que s’ha tingut en compte l’average.

Entre l’afició andreuenca es respira un aire d’impotència i alhora de desconfiança cap a les federacions, perquè estiguin actuant de manera totalment desfavorable al Sant Andreu, perjudicat ja moltes vegades per decisions federatives ‘estranyes’.

Malgrat tots aquests fets, l’equip ja es prepara per encarar els play-off amb totes les ganes d’aconseguir l’anhelat ascens a segona B, havent passat tots els jugadors els test PCR i havent donat negatiu, demostrant que estan en condicions de jugar. Els d’Azparren estan convençuts que poden pujar superant els seus rivals i més quan només seran eliminatòries a partit únic.

La seu decidida per afrontar aquesta fase d’ascens serà el Nou Camp Municipal de Badalona entre el 18 i el 25 de juliol. Veurem si finalment en les dates que es jugui el play-off (encara sense confirmar una data exacta) es permet la presència de públic a les graderies o bé veurem un play-off sense públic a través de la plataforma Footters.

Sigui com sigui, i malgrat els fets, el Sant Andreu, contra tot i tothom, estem segurs que anirà a totes per aconseguir l’ascens.

Gerard Álvarez