ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES DE SANT ANDREU DE PALOMAR

11 de setembre de 2020

La Diada Nacional de l’any 2020, haurà estat la més atípica dels últims anys. La necessària reivindicació dels nostres drets com a poble o com a país queda enguany encongida, gairebé eclipsada pels esforços de mitigació de la pandèmia i la preocupació per la salut i l’economia.

Centenars de veïns i veïnes de Sant Andreu han patit la malaltia i alguns – malauradament – no l’han superada. Des de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar volem solidaritzar-nos amb el dolor d’aquestes famílies i volem ser al costat dels que en pateixen les conseqüències econòmiques.

La millor manera que tenim de fer-ho és lluitant encara amb més força perquè puguem viure a Sant Andreu amb la dignitat i qualitat que mereixem. Ho fem a través de les nostres vocalies de salut, de gent gran i d’ensenyament – tres pilars severament afectats per la pandèmia – i sense oblidar també el medi ambient, la cultura, les infraestructures i les obres. Us animem a venir a l’Associació i participar d’aquesta lluita.

Tornant a la Diada Nacional, malgrat la peculiaritat d’aquest any, les raons per les que ens manifestàvem els anys anteriors no han caducat, al contrari, van en augment. Per exemple:

Cada dia que passa amb els presos polítics a la presó és més injustificable i desacredita Espanya com a estat de dret.

Cada dia que passa sense un nou status polític i fiscal just pels catalans, és un dia perdut per a millorar la nostra qualitat de vida i per abordar els reptes de salut i de gent gran que abans hem mencionat.

Cada dia que passa sense una defensa contundent de la llengua catalana, és un retrocés d’aquesta.

Cada dia que passa sense que la monarquia rendeixi comptes, augmenta la bretxa entre els poders de l’Estat i la població.

Són raons aquestes, que poden compartir una àmplia majoria de catalans i catalanes, tant els que legítimament defensen el projecte d’una República Catalana independent, com els que no. Estem convençuts que la societat catalana no està tan dividida com alguns ens volen fer creure. Tenim moltes lluites compartides, a Sant Andreu i a tot Catalunya, i corren pressa. Alcem-nos i reivindiquem els nostres drets, no només l’onze de setembre sinó tot l’any i a tot arreu. Exigim als polítics catalans unitat d’acció davant d’aquest Estat que va a la deriva i sense rumb.

Acabem amb un record especial per la Carme, la Dolors, els tres Jordis, l’Oriol, el Joaquim, el Raül i el Josep que són a la presó i no hi haurien de ser. I pel Carles, la Meritxell, la Clara, l’Anna, la Marta, l’Antoni i el Lluís que són a l’exili i no hi haurien de ser. LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS!

Visca Sant Andreu de Palomar!                          

Visca Catalunya, lliure de decidir el seu futur!