El passat nou de setembre es van celebrar eleccions a la Junta Directiva del Club Natació Sant Andreu. La pandèmia va provocar un retard en la convocatòria, que en circumstàncies normals hagués estat abans de l’estiu, però l’aplicació de la llei de l’esport obligava a fer els comicis abans de la celebració de l’assemblea ordinària de socis, que també havia quedat ajornada. Així, amb un punt de precipitació, la comtessa electoral va quedar convocada durant el mes de juliol, la qual cosa no va ser obstacle per la formació d’una candidatura opositora, liderada per Núria Saloni, que pretenia desbancar de la presidència l’equip d’Àngel Bernet, el president que va ser escollit fa sis anys i que aspirava a la reelecció. Amb una bona participació dels socis, Bernet va poder revalidar el seu mandat recollint un total de 969 vots, contra els 339 de la candidatura de Saloni.

Àngel Bernat i Núria Saloni es saluden cordialment un cop fet l’escrutini electoral / CNSA

Un cop constituïda la nova Junta, els reptes que es plantegen ara mateix són majúsculs, i tots condicionats per les decisions que les autoritats van prenent en funció de l’evolució de la pandèmia. Sense anar més lluny, en el moment d’escriure aquest article les instal.lacions del Club estan tancades de forma indefinida, tal i com ho van estar durant l’estat d’alarma a la primavera, i la situació econòmica de l’entitat no és ni molt menys esperançadora. Els socis no poden accedir-hi per fer-ne ús, amb el consegüent perjudici per a uns i altes. Certament, la situació és la mateixa en què es troben la majoria de clubs esportius de Catalunya, obligats a un confinament general després d’haver adequat amb grans esforços les instal.lacions i els protocols i demostrant que els contagis no venen precisament per aquesta banda. Per altra banda, la situació actual tampoc permet convocar l’assemblea de socis, i encara resten pendents d’aprovació els comptes de l’any 2019 i els pressupostos de l’any 2020. La situació no sembla que hagi de millorar suficientment en les properes setmanes com per poder resoldre aquest atzucac, i caldrà esperar instruccions de la Secretaria General de l’Esport en aquest sentit.

Pitjor és encara la situació a nivell esportiu. La suspensió de les competicions d’àmbit català i els entrenaments de l’esport base han tallat de socarrel tota l’activitat que amb gran esforç s’havia pogut iniciar al setembre. Sí que estan en dansa les competicions d’àmbit estatal, però les dificultats dels equips de natació i waterpolo per poder realitzar els entrenaments i els casos de covid que van apareixent entre els esportistes propis i rivals fan que les lligues de waterpolo s’estiguin duent a terme de forma molt irregular, i que els components de l’equip de natació hagin d’esperar a la possible celebració dels Campionats d’Espanya.

JJ Aymerich