El centre de psicologia Sakuru és un dels projectes que ha nascut enmig de la pandèmia a Sant Andreu. Aquest 2020 ha evidenciat la importància de la salut mental. Per això, la Juani Ureña i la seva família han engegat una clínica de psicologia, logopèdia, psicopedagogia i coaching vital al poble.

Actualment, ofereixen serveis molt competitius de reeducació psicopedagògica perquè cap infant es quedi sense l’oportunitat d’obtenir ajuda en l`àmbit escolar. A més, estan molt focalitzats en treballar totes les dificultats, crisis, períodes de dol i problemes dels pacients provocats per la Covid-19, amb la màxima proximitat i empatia possible.

“Sakuru vol dir cercle en japonès. A casa, a la meva filla major li agrada molt Japó i jo personalment admiro la cultura japonesa. Em sento còmoda amb els enfocaments que donen importància als sistemes i a la causalitat circular més que lineal, per tot això pensem que era interessant el nom Sakuru”, explica Juani.

Els fundadors del centre són ella, psicòloga general sanitària i el seu marit, un empresari de petita empresa. Els col·laboradors són persones reeixides que en el camí de l’estudi i exercici de la psicologia es van trobar i han volgut formar part d’aquest projecte.

La psicòloga i directora del centre relata que va viure la seva infància prop de Sant Andreu. “Des de sempre he viscut a cavall entre santa Coloma de Gramenet i Nou Barris. Recordo passejar amb els meus pares per Sant Andreu. I atès que em projecta molt bones vibracions, he volgut fer aquest projecte aquí”, confessa.

La Juani Ureña i la seva família han engegat una clínica de psicologia, logopèdia, psicopedagogia i coaching vital

A Sakuru Tracten als pacients a partir de diferents enfocaments i teràpies per a donar un servei personalitzat per a cada persona, on treballen la salut mental però també el cos i l’ànima per millorar la relació amb un mateix i amb els altres. I se senten molt contents de l’acollida al poble andreuenc. “Només portem dos mesos i mig, però la presa de contacte ha estat molt bona i ràpida. Estem molt agraïts”, expressa Juani.

La perspectiva de futur de la clínica és “aconseguir ser un centre de referència al poble, amb preus molt competitius i donant-li molta importància a la part més social, impartint tallers, xerrades i moments temàtics per edats gratuïts i amb taquilla inversa. Volem ser un punt de trobada on des dels més petits, als més majors puguin acudir a solucionar dubtes sobre orientació professional, sexe, emocions o aspectes motivacionals. En aquest moment, no podem oferir totes aquestes dinàmiques per la situació sanitària de la pandèmia, però esperem poder compartir amb tots els veïns i veïnes pròximament unes Jornades de la Salut Mental”, conclou la psicòloga.

A més, Juani convida a descobrir la clínica al web www.sakuru.barcelona i a les xarxes socials. Igualement, la psicóloga és l’autora del llibre “Historias que te acercan a la fibromialgia, Make it happen”, una aproximació a aquesta malaltia des de diferents àrees. La publicació es pot adquirir a la clínica, a la llibreria Dit i Fet (C/ del Dr. Balari i Jovany, 4) o a Amazon.