Després d’una temporada força moguda amb un final millorable, tot comença de 0 un altre cop pels quadribarrats. Moltes baixes, nou entrenador, incorporacions en comptagotes i, com cada estiu, molts rumors entorn a futuribles. Comencem parlant de la banqueta del Narcís Sala. Com bé s’ha pogut saber, Cristian Garcia va refusar l’ oferta de renovació que se li va oferir. Dies després, va ser presentat com a nou entrenador de l’ Hospitalet, un equip que ha perdut la categoria i que està formant un equip espectacular. Posteriorment hi va haver un ball de noms que van acabar amb la contractació de David Almazán “Pirri”, preparador provinent de la Xina, concretament de les categories inferiors del Shangài Shenhua.

Fotografies oficials d’algus nous fitxatges i renovacions/ Font: Instagram de la UE Sant Andreu

Seguim pel capítol de les baixes. N’hi ha hagut moltes, de tots els colors i formes. Des de retorns de cessió com el cas d’ Enric Baquero, passant per sortides importants com les de Oumar, Yaya o Serramitja, seguint amb jugadors que han decepcionat com Kuku i acabant amb alguna baixa molt més traumàtica. Aquest per mi és el cas en menys mesura de Juanan i en major el de Ton Alcover. Recordem que Juanan portava moltes temporades al club tenint un paper força important. El cas de Ton Alcover és encara pitjor. Com ja sabem era un dels capitans de la plantilla, un jugador que estima les quatre barres i, segons el meu parer, un dels millors mitjos de la categoria.

En el següent aspecte no ens pararem gaire perquè tampoc hi ha gran cosa a dir. Estem parlant de les renovacions. Dos dels pilars de les últimes temporades seguiran defensant les quatre barres. Estem parlant tant de Llamas com de Joan Noguera. Una altra renovació que ha estat molt valorada per tota l’ afició ha estat la de Carreón, que va completar una gran temporada i es va fer un fixe al mig del camp. També cal destacar l’ arribada al primer equip de Sergi Vives.

Per acabar, també hem de parlar de les altes a la nova plantilla. De moment s’han incorporat a la disciplina quadribarrada Pau Morer, Dani Argilaga, Gaston Priore, Xavi Aparicio i Ramiro Ferreira. Es dóna per suposat que queden moltes peces encara per poder formar un planter de garanties per la nova temporada. El més important i, que encara no ha arribat, és el davanter centre. S’ha parlat de Cano ( que ha acabat a Hospitalet), d’ Arranz, que no té cap pinta de que vingui… És la figura que et dóna estar a la part alta o no. En tot cas, esperem que estigui per arribar un davanter diferencial.

Com es pot veure, molt de moviment a les oficines del club i tan sols estem al Juliol. L’ estiu és molt llarg, però cal que els dirigents es posin les piles perquè la temporada serà molt dura. I potser inclús més dura que la passada, pel canvi de format de la lliga limitant molt les possibilitats d’ascens. En tot cas, no perdrem l’ esperança de fer un equip competitiu per aconseguir els objectius. Som-hi UESA!

David Albizu