L’atenció mediàtica de l’estiu en l’àmbit esportiu ha estat centrada en els Jocs Olímpics de Tòquio, que s’han celebrat a la capital japonesa després del seu ajornament l’any passat a causa de la pandèmia. La representació del Club Natació Sant Andreu ha estat la més nombrosa de la història, amb quatre representants, gairebé el cinquanta per cent de la delegació estatal, a més de l’entrenador Jordi Jou en l’equip tècnic.

Els nostres nedadors han quedat lluny de les medalles, però protagonitzant grans actuacions i oferint el màxim en cada prova. Jèssica Vall competia amb l’objectiu de classificar-se per la final de la seva prova reina, els 200 braça. No va poder ser, i va quedar-se a les semifinals amb una tretzena posició final. També tenia mínima en els 100 braça, on va quedar divuitena en no superar la primera eliminatòria.

Delegació de nedadors CNSA a Tòquio. Foto: CN Sant Andreu

Per la seva part, Àfrica Zamorano també va accedir a les semifinals de la seva millor prova, els 200 esquena, en la qual va obtenir la tretzena posició final. Més discreta va ser la seva participació en els 200 estils, amb el vintè lloc final en no superar les eliminatòries. Per las seva banda, la velocista Lidón Muñoz, en els seus primers jocs, va tenir la papereta més difícil, ja que les seves proves acostumen a ser les que acumulen més participació i també les que protagonitzen els grans especialistes amb tirada mediàtica. Així, en els 100 lliures va fer el vint-i-setè lloc, i en els 50 lliures va ocupar la vint-i-tresena plaça. Totes tres nedadores, a més, van nedar el relleu de 4×100 estils, juntament amb la seva companya Mireia Belmonte, i van quedar classificades en el setzè lloc final. Per últim, l’únic representant masculí, en Joan Lluís Pons, que nedava els seus segons jocs, tot i que els primers amb el Sant Andreu, va fer el quinzè lloc final en la prova dels 400 estils, en la qual, a més, va obtenir el rècord d’Espanya.

Ara la pretemporada ja ha començat i l’equip del Club Natació Sant Andreu ja té la vista posada en les primeres competicions de la temporada, en un any amb Campionat d’Europa i Campionat del Món, amb l’objectiu d’encetar un cicle olímpic de només tres anys que ha de culminar amb la màxima representació possible en els Jocs de París, l’any 2024.

J.J. Aymerich