Ha arribat una data especial. Com cada any, l’acte d’homenatge que organitzen el Districte i el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII) es va celebrar diumenge 3 d’octubre amb la concentració de les entitats davant del Cementiri de Sant Andreu amb l’entrega floral per part de les entitats que hi assisteixen, entre elles l’AVV. Amb aquesta cita ritual, enguany s’ha donat el tret de sortida als actes de conmmemoració del naixement d’Ignasi Iglesias, ara fa 150 anys, el 1871. Al llarg dels mesos d’octubre, novembre i desembre, es podrà gaudir de xerrades, actuacions de teatre, rutes pel poble i d’una exposició a la biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra per recordar la figura d’Iglesias.

Ofrena floral i l’acte de commemoració del 150 aniversari del naixement d’Ignasi Iglesies, el passat 3 d’octubre. AVV DE SANT ANDREU

De tots aquests actes, destacar que, coincidint amb la commemoració del 150è aniversari del naixement d’Ignasi Iglesias, la Companyia de Teatre l’Avançada del Casal Catòlic, nom que recupera la companyia de teatre aficionat creada per el mateix autor, retorna i fa resurgir la seva essència amb l’estrena a Sant Andreu els propers 6 i 7 de novembre l’Home de Palla, una representació teatral sobre la vida del poeta andreuenc que es va estrenar per primera vegada a Barcelona el 1912.