El darrer 19 de setembre, el SAT va fer la presentació oficial de la nova temporada amb l’obra Marabunta de la companyia Guillem Albà.

L’Óscar Rodriguez i la Montse Puga, gestors del teatre, segueixen apostant per una cartellera on la dansa i els espectacles familiars tenen un pes específic. L’oferta artística està orientada a satisfer la demanda barcelonina, més enllà de la de nostre poble, dotant a Sant Andreu d’un escenari que participarà en la programació del Grec i col·laborarà, en la parcel·la de la dansa, amb la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, Dansa Metropolitana, el projecte ALIANSAT, per fomentar les sinèrgies i complicitats entre artistes i companyies, i el Festival Dansat, del 16 al 24 d’octubre.

Dins aquest marc, artistes com Jacob Gómez, Manuel Rodríguez, UnaiUna, Kiko López, La Súbita, Lautaro Reyes i Juan Carlos Lérida presentaran les seves creacions, tindrem l’oportunitat “Al SAT!” de gaudir del músic andreuenc d’Amics de les Arts, Dani Alegret, i la dansa urbana tornarà a estar present amb una nova sessió del Hop Sant Andreu a la Fabra i Coats. El toc internacional l’aportarà la companyia canadenca Cas Public, amb Cai Glover i l’espectacle 9. Finalment, Mabel Olea, Premi SAT! 2020, tancarà la temporada amb la seva coreografia Japan.

El públic infantil i familiar comptarà amb 19 propostes que acaparen disciplines tan diverses com el clown, la música, la dramatúrgia, el teatre visual, la dansa i arts del moviment, el circ, els titelles i la màgia. Menció especial pel cicle Remenuts que, amb un aforament reduït i una durada màxima dels seus espectacles de 45 minuts, comptarà amb un nodrit conjunt d’espectacles que es prolongarà fins el mes de febrer.

Un reguitzell d’espectacles recomanables i necessaris per pal·liar amb valors humanístics els continguts més pragmàtics que predominen en el món audiovisual orientat als més petits. Lles titelles de L’estaquirot Teatre, Festuc Teatre ,el Teatre de Lleida, el Centre de titelles de Lleida o La mà de l’artista (Els tres óssos, La llàntia meravellosa, On vas, Moby Dick?, L’arc de Sant Martí i la lluna) o la dramatúrgia de Teatre al detall i Teatre Nu (La motxilla de l’Ada, sobre el transit de reconeixement de la identitat d’una nena trans, i En Patufet, i els seus pares, reflexió sobre la protecció que exerceixen els pares sobre els més petits) són alguns dels espectacles que conformen l’àmplia oferta de la present temporada que us animem a consultar (SAT! Sant Andreu Teatre.

Joan Trias Puga